Matej RapićOtvoreno prvenstvo Grada PorečaHangarMare Milić državna prvakinja u klasi optimist

Škola jedrenja za djecu od 7-12 godina za 2022. godinu

 

Jedriličarski klub „Horizont-Poreč“ već godinama organizira tečajeve škole jedrenja za mlade u ljetnom periodu. Kroz početni i napredni tečaj, svaki u trajanju od 5 radnih dana, djeca svladavaju osnove samostalnog jedrenja kroz igru, zabavu, ali i ozbiljan, organiziran i stručan rad. Pod budnim okom trenera djeca imaju sve uvjete da se kroz jedriličarski sport izraze i postanu pravi sportaši. 

Cilj je škole jedrenja pobuditi kod djece interes za bavljenje ovim predivnim sportom, stvaranje radnih navika te razvijanje samostalnosti i samopouzdanja. Kroz čitavo trajanje tečaja škole jedrenja djeca usvajaju teorijska i praktična znanja koja mogu koristiti u jedriličarskom sportu, ali i u svakodnevnom životu.

Tijekom ljeta 2022. škola jedrenja počinje s radom 27.06.2022. i traje do 19.08.2022. 
 

Ovogodišnji termini škole jedrenja:  

1. Termin    27.06.-01.07 (pon-pet) početni    04.07.-08.07. (pon-pet) napredni  
2. Termin    11.07.-15.07 (pon-pet) početni    18.07.-22.07. (pon-pet) napredni  
3. Termin    25.07.-29.07 (pon-pet) početni    01.08.-05.08. (pon-pet) napredni  
4. Termin    08.08.-12.08 (pon-pet) početni    15.08.-19.08. (pon-pet) napredni  

Cijena škole jedrenja:

 - redovna cijena škole jedrenja po djetetu iznosi 750,00 kn za početni i 750,00 kn za napredni tečaj.

Ove godine jedriličarski klub Horizont Poreč uz školu jedrenja organizira i dodatnu Školu mornarskih vještina koja će se održavati u terminu nakon same škole jedrenja, a djeci će pružati nova i zanimljiva iskustva na moru i izvan njega koja još nisu imala priliku naučiti. Cijena škole mornarskih vještina iznosi 250,00kn po tečaju te je neovisna o samoj školi jedrenja.

- Grad Poreč-Parenzo i Općina Tar-Vabriga djeci sa svojeg područja subvencioniraju 50% iznosa te je za djecu s navedenog područja ukupna cijena za početni i napredni tečaj.

Upisi:

Prijaviti se možete putem online prijave za upis Vašeg djeteta u našu školu jedrenja. Sve daljnje korake dogovarati ćete putem maila i ponuđenih kontakt telefona.

Molimo da prilikom uplate koristite sljedeće podatke:

- IBAN: HR8123800061110008215 IKB
- naziv i adresa primatelja: JK HORIZONT–POREČ, Nikola Tesle 16, 52440 Poreč
- uplatitelj: ime i prezime roditelja
- svrha uplate:  ime i prezime djeteta - škola jedrenja 2022
- poziv na broj: 2022 - OIB roditelja

Važne informacije:

- broj mjesta za svaki tečaj je ograničen, po svakom terminu moguće je primiti od 10 do 12 djece

- mjesto održavanja škole jedrenja: Poreč, uvala Peškera, ispred Jedriličarskog kluba „Horizont - Poreč" te u prostorijama kluba

- program je namijenjen djeci predškolskog i školskog uzrasta do 12 godina

- preduvjet: dijete polaznik škole jedrenja mora biti samostalni plivač

Potrebna oprema: - bilježnica i pernica, ručnik, obavezno kapa (po mogućnosti i rezervna), 2 para kupaćih gaća ili kostima, dvije majice od lycre (može i pamučna), krema za zaštitu od sunca, hrana (marenda) i voda (bočica vode)

Kontakt: trener Matej (095-7181-033),  prijava.horizont@gmail.com

 

Organizacija dana tijekom trajanja škole jedrenja


Prvog dana početka turnusa u 8:30 treneri škole jedrenja imaju kratak obavezni sastanak s roditeljima na kojem daju informacije o načinu rada s djecom, programom škole jedrenja, upoznaju ih s osobljem i infrastrukturom kluba te daju upute o dolascima i odlascima djece.

Za početni i napredni dio tečaja vrijedi isti termin u kojem djeca dolaze i odlaze iz kluba:

- dolazak djece predviđen je u periodu od 8:30 do 9:00

- odlazak djece predviđen je u periodu od 12:45 do 13:00 (u slučaju ranijeg odlaska potrebno je obavijestiti trenere)

- (NOVO!) Škola mornarskih vještina počinje odmah nakon završetka škole jedrenja i traje u periodu od 13:00 do 15:00


Početni tečaj:
9:00 do 10:00 djeca s trenerima uče teoretski dio jedrenja uz pomoć Power point prezentacija i kratkih filmića kao što su: vrste čvorova, vrste jedrilica, osnovne tehnike jedrenja(jedrenje prema vjetru, jedrenje niz vjetar ili jedrenje s vjetrom u bok, letanje, kruženje, tegljenje,…), meteorološke karakteristike našeg podneblja (koji vjetrovi pušu i koje su njihove karakteristike, kako prepoznati opasnost na moru,…)
- 10:00 do 10:30 vrijeme za obrok i odmor u prostorijama kluba
- 10:30 do 11:00 upoznavanje djece s klasom Optimist: u ovoj fazi djeca uče dijelove barke, što čemu služi na barci i kako se koristi, kako se oprema jedrilica za polazak na more, osvještava se važnost sigurnosti posade odnosno jedriličara za vrijeme boravka na moru
- 11:00 do 12:30 kroz igru i zabavu treneri utvrđuju usvojeno gradivo, potiču samostalnost i radoznalost djece, potiču djecu na aktivnost (najčešće igre ili štafete) u dubljoj vodi s odgovarajućom zaštitnom opremom (prsluci za spašavanje) kako bi se djeca ugodno osjećala u ovom mediju bez da im stvara osjećaj nelagode što je vrlo bitno za napredni dio škole jedrenja.

 

 

Napredni tečaj:

- 9:00 do 10:30 djeca opremaju brodove, pripremaju se za izlazak na more te borave na moru gdje uz upute i nadzor trenera savladavaju osnovne tehnike jedrenja i upravljanja jedrilicom
- 10:30 do 11:15 vrijeme za obrok i odmor u prostorijama kluba
- 11:15 do 12:00 djeca ponavljaju ranojutarnji program uz dodatne zadatke postavljene od strane trenera, odnosno pojačani trenažni proces
- 12:00 do 13:00 kroz igru i zabavu treneri utvrđuju usvojeno gradivo, potiču samostalnost i radoznalost djece, potiču djecu na aktivnost (najčešće igre ili štafete) u dubljoj vodi s odgovarajućom zaštitnom opremom (prsluci za spašavanje)

 

 

Napomene

- jedrenje je sport koji se odvija na moru i koji ovisi o metereološkim prilikama na moru, navedena satnica okvirnog je tipa te je podložna promjenama ovisno o situaciji
- termini početka i završetka aktivnosti tijekom dana ostaju isti nevezano uz vremenske prilike (dolazak i odlazak djece)
- u slučaju vrlo loših vremenskih prilika (nevrijeme) organizator zadržava pravo neodržavanja aktivnosti radi sigurnosti djece, roditelji će o tome biti obaviješteni putem dogovorenih kontakata

 

 

!!!Škola mornarskih vještina!!! (NOVO!)
- 13:00 do 15:00 po završetku programa škole jedrenja, djeca čiji su se roditelji odlučili za školu mornarskih vještina, nastavljaju sa radom predviđenim za taj dan. 
- u program spadaju učenje vještine ronjena sa maskom i dihalicom, učenje i usavršavanje plivačkih vještina, učenje osnovnih skokova u vodu, pecanje sa broda, razne elementarne igre u moru (mini vaterpolo, odbojka u moru, „picigin“, i još mnogo toga…), upoznavanje sa životinjskim svijetom u moru i ekologija.
- kroz stručan i metodološki pristup djeca će savladati postavljene ciljeve te obogatiti svoja iskustva i znanja.

 

 

Izjave nekih roditelja nakon škole jedrenja:

Nataša Baldaš: "Moj sin Patrik je uspješno završio tečaj jedrenja. Već nekoliko komada mijenja i pokušava razne sportove i kaže da se sada konačno pronašao u jedrenju.
Vidim ga zadovoljnijim i sretnijim sa puno više entuzijazma. Čim je završio tečaj odmah me zamolio da ga upišem u klub i da nastavi s tim sportom.
Moram reći jednu jako važnu stvar. Treneri i ostala ekipa u klubu su odlični. Mikele, Ana, treneri Jovica i Zdravko su osobe u koje jednostavno imaš povjerenja i koji znaju s dijecom.
Jako sam zadovoljna i žao mi je što nismo i ranije otkrili jedrenje.
Svakome bi preporučila da dovede svoje dijete u školu jedrenja i da otkrije u dijetetu ono što sam ja u mojem."

Suvada Rondic: "Moja Asja me već dugo gnjavi da dođemo do jedriličarskog kluba. Iako ima već 14 godina, nikad nije kasno za se priključiti ovom predivnom sportu.
U početku je bila malo sumnjičava, kao lagano prestrašena, ali to je vjerujem svakom djetetu...dok ne proba. A onda, oduševljenje. Voli slobodu, brzinu, samostalnost. To joj pruža jedrenje. O trenerima sve najbolje. Kompetentni, iskuskni, sa sigurnošću ostavljam svoje dijete u njihovim rukama. I ono što je najvažnije, Asja vjeruje trenerima.
Pohvale."

g-din Pupavac: "Otac sam Velimira i dolazimo iz Beča. Pokušali smo razne sportove i zabave za nas koji ljetujemo u Poreču ali sve je to brzo dosadilo.
Dok nismo otkrili Horizont. Mali se odmah "zaljepio" i nakon 7 dana jedrenja već sanjari o tome da polaže ispit za trenera :-)
Na godinu se ponovo vračamo u Poreč i nastavljamo jedriti cijelo ljeto. Prepočio bi svima da dođu do kluba i da se informiraju o jedrenju za dijecu i za odrasle.
Naime i odrasli mogu jedriti svakodnevno..."

Jaša Crnković: "Mi smo obitelj koja živi u SAD-u (New York - Albany). Već godina dolazimo na odmor u Poreč. Moj sin Marko ima 14 godina.
Još lani je otkrio jedrenje i to u Horizontu Poreč. Prezadovoljan je. Pošto je dosta fizički jak, ubrzo je prešao u veću klasu / jedrilicu - klasa laser.
Redovito svaki dan ide na trenige i uživa u slobodi i brzini koju mu pruža ovaj sport. Veseli se svakom dolasku u Poreč u jedriličarski klub jer tamo ponovo susreće prijatelje od prošle godine.
Preporučam svima, domaćim ljudima i turistima da se uključe u ovaj sport. Čestitke trenerima da odličnom odgoju dijece i usmjerenju u zdravi život."

Sponzori